test
test
Affy Language switcher

Publisert den 17. mars, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Forsamlet til orientering

Samfunnets Generalforsamling viste en sjeldent imponerende delaktighet da det ga campus Ås nye ledere og lattermilde debatter. 

DSC_2010
Tekst: Alexander Egge
Foto: Kristian Haraldsen

UKA ga øredøvende resultat
Generalforsamlingen startet kortfattet helt til UKEsjef Kristen Gjeterud tok ordet og la frem overveldende tall. Med en økning på 17% besøkende under UKErevy og 9% på kveldsarrangementer kunne UKA vise til blendende 28 000 besøkende. Til tross for at de aktivt gikk inn for å holde prisene nede for studentene, kunne de vise til et dundrende overskudd. «Vi ville ikke tjene så mye penger», sa Kristen da han presenterte et imponerende resultat for UKA2014. Applausen ble så rungende at ordstyrerne først glemte bort å gi publikum anledningen til å debattere oversikten.

Overraskende deltakelse
Da Samfunnet la frem forslag for retningslinjer det neste året, ble det fremmet fire endringsforslag. SiÅs-styreleder Hans Olav Kristensen tok opp problematikken rundt ensomhet blant studenter. Spesielt i helgene er den stor og han argumenterte for arrangementer i helgene for å redusere problematikken. Dersom foreninger fikk arrangere aktivitetene kunne det redusere behovet for økt samfunnstjeneste, argumenterte Spillforeningen Både Kort og Bredts Brage Aarset.

Kjernestyrets Åshild Lie fremmet forslaget om fire discobodegaer, men ble møtt med noe motstand helt til tidligere nestleder av Samfunnet sa «Da vil jeg ha discomusikk i Bodegaen!» til en lattermild Generalforsamling.

DSC_1983    DSC_1916

Debattene fortsatte til stemmene ble hese og øya trette.

De folkevalgte
«Hurra, vi har hatt tidenes diskusjon» fremstilte Samfunnets leder Marit Strand generalforsamlingen, men det var før valgene der det til alle verv ble stilt så mange spørsmål at makskvoten hver gang ble fylt opp. Sterke kandidater ga nervepirrende avstemninger, men til slutt takket de seirende for generalforsamlingens tillit.

Torjus Nyrnes ble Samfunnets nye leder ved å vise til gode ledererfaringer og en sterk evne til å være løsningsorientert, mens Lars Raaen ble Tuntreets nye redaktør med en tale som sendte publikum ut i latterbrøl. Etter å ha gått seirende ut satt den nye UKA-sjefen, Markus Kværner, satt lamslått tilbake etter generalforsamlingen. «Overveldende!», sa mannen som fikk støtte fra over halvparten av forsamlingen mot to andre kandidater og så seg fornøyd med det nye UKA-styret. «Veldig god sammensetting», sier han og påpeker hvor stort pågangsmot det er når kandidater som taper stiller til andre verv.

DSC_2131

Nyvalgte fra venstre: Markus Kværner (leder, Ukestyret), Beate Beheim (serveringssjef, Ukestyret), Håkon Flesvik (Valgnemda), Lars Raaen (redaktør i Tuntreet), Sølvi Marie Stordalen (revysjef, Ukestyret), Torjus Nyrnes (leder av Studentsamfunnet i Ås), Birgit Øverby Terum (administrasjonssjef, Ukestyret), Julie Trommald (markedsføringssjef, Samfunnsstyret), Erling Bjurbeck (Valgnemda), Trofinn Belbo (Kjernestyret), Jenni Vereide (markedsføringssjef, Ukestyret), Thomas Hamarsland (økonomisjef, Ukestyret), Ole Anders Fjeldberg (salgssjef, Ukestyret) og Astri Sommer Øyre (arrangementssjef, Ukestyret).

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑