test
test
Affy Language switcher

Publisert den 25. mars, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Full fest i Holmenkollen

DSC01598

Tekst og foto: Hauk Liebe

Med store idrettslige prestasjoner både i og utenfor skiløypa gikk årets Holmenkollhelg av stabelen. Ås-studentene stilte mannsterke opp for å lage liv, røre og ødelegge nattesøvnen for hovedstadens overklasse og revansjesugne svensker. Sjelden har Frognerseterens bakgård sett skismøring, alkohol og solkrem blitt forbrukt i et slikt tempo.

Mange av foreningene ved NMBU trosset Jernbanetorgets utfordringer, som byfolk og vanskelige T-banekart, og tok turen til Holmenkollen for å overvære de legendariske og dessverre utdøende distansene fem- og tremil. Noen kom allerede på torsdag, men majoriteten kom på fredag for å slå opp en lavvoleir.

Dale-Gudbrand hadde greid å mønstre hele tre medlemmer til Holmenkollen. Trøndernes Fagforening demonstrerte rundt leirbålet hvordan karsken sannsynligvis har oppstått en gang i uminnelige tider, da en oppvakt trønder fant på å blande det han hadde i venstre hånd med det han hadde i høyre. Hankattene og hunkattene slo opp en lavvo som omtrent lød navnet “Den kulturelle høyborg”, og PB stilte med tre mann, dog uten telt. Feminin & Fornem, Koneklubben Freidig, Nordisk landskamp og Friluftsgruppa var også til stede, men de største bragdene var det Åsblæst’n og Over Rævne som sto for. Åsblæsten var (med unntak av en annen overivrig hankatt) de eneste som faktisk fikk komme inn på arenaen da de opptrådte på skistadion. Rævnerekruttene så ut til å være enda mer slitne enn Petter Northug etter opptaket, som så ut til å være fysisk krevende, både når det gjaldt mosjon, spikking og drikking.

Lørdagen kom med nydelig påskevær og folkefest. De smarte lyttet til erfarne holmenkollfolk og gravde seg sitteplass i tide i skråningen ovenfor løypa. Der gjaldt det å innta mest mulig sol mens kombinertgutter og senere langrennsløperne suste forbi. Det ble satt verdensrekord i god stemning, og alle som ikke var der kan bare angre.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑