test
test
Affy Language switcher

Publisert den 26. mars, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Kamp mot blodtørste zombier på SamfunnetTekst, film og foto: Kristian Haraldsen

Laiv med Spillforeningen Både Kort og Bredt:

Vi er i året 2016, det er UKA-år og denne kvelden holder en av UKEkomitéene på å planlegge en bar i Festspisesalen. Så bryter helvete løs. To forskere kommer inn i rommet og forteller at et virus har spredt seg. Plutselig braser det inn en horde med zombier og spiser forskerne. UKEkomiteen må redde seg selv fra den sikre død.

Det er mørkt og skummelt og jeg ser lite rundt meg. Mitt navn er Lundegaard, jeg er privatdetektiv og medlem av Ås folkevern. Jeg har fått et tips av en bekjent av at noe rart har skjedd på Samfunnet, og vi er her for å undersøke dette. Min spillkarakter tar raske avgjørelser og beslutninger som noen ganger kanskje er litt dumdristige. Vi treffer på ei gruppe med studenter i full panikk, en av dem sier at han er blitt bitt og resten av gruppa diskuterer heftig om de skal skyte ham eller ikke. De står og holder igjen ei dør som det bankes ustoppelig på. De sier at de holder ute en horde med zombier. Heldigvis er jeg bevæpnet med en skumgummipistol, tenker jeg. Vi må komme oss unna før de kommer seg inn i rommet vi oppholder oss i. Jeg tar en litt brå beslutning og er den som tar seg først gjennom ei anna dør, vandrer inn i en tussmørk korridor og aner liten fare. Plutselig braser en gjeng zombier ut av ei dør i gangen. Jeg blir spist levende før jeg rekker å forsvare meg. Den endelige dødsårsaken er massivt blodtap og mangel på organer. Men etter noen minutter våkner jeg til live igjen, denne gangen i form av en mennesketørst zombie. Det tar ikke mange minutter før jeg biter mitt første offer, en stakkars blind amerikaner på utveksling. Like etterpå blir jeg drept for andre gang og er ute av spillet.

Lørdag 7. mars arrangerte Spillforeningen Både Kort og Bredt et såkalt ”laiv”, også kalt levende rollespill, denne gangen med zombietema. En laiv er et rollespill der man spiller en karakter med forhåndsbestemt bakgrunn og personlighetstrekk. Det hele er satt inn i et plot som deltagerne og samspillet dem imellom bygger videre på selv.

Like i overkant av 20 deltagere hadde møtt opp, og som Tuntreets utsendte var jeg så heldig å få være med på arrangementet, noe jeg ikke skulle angre på i ettertid. Dette var nervepirrende, spenningsfylt og ikke minst kjempemorsomt å delta på. Med sminkede zombier og et mørkt avsperret spillområde på Samfunnet ble stemningen satt fort. Plottet var vel planlagt og hver enkelt levende karakter i spillet var unik. Man skulle, som i et dataspill, spille en rolle med en annen personlighet enn sin egen og zombiene skulle oppføre seg litt som festdeltagere på Samfunnet en sen fredagskveld: Ganske sløve, med dårlig syn og hørsel og litt snøvlete tale. Våpnene som en kunne forsvare seg med var slagvåpen og NERF-blasters (skumgummiskytevåpen). Zombiene ble lammet av slag og skudd, og døde om de ble truffet mange ganger. Spillet foregikk til alle levende var spist opp, eller til alle zombiene var drept.

Første runde ble en god prøverunde. Alle fikk et godt inntrykk av hva som kunne forbedres og hva som gikk bra. Andre runde ble en uhyre spennende kamp på liv og død, der de levende gikk seirende ut av omgangen. Dette til tross for at Tuntreets utsendte røk ut latterlig tidlig i spillet. Arrangementet var en stor suksess og absolutt noe enhver interessert skulle fått med seg. Leder i Spillforeningen Både Kort og Bredt, Brage Sekse Aarset, forteller at denne laiven bare er begynnelsen og at de har tenkt å også arrangere laiv i andre sjangre enn zombietema, som f.eks fantasy. Følg med fremover om du skulle være interessert.

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑