test
test
Affy Language switcher

Publisert den 6. mars, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Lyden av Samfunnet

Halvard Grimstad vil nå transformere det gamle radiorommet til et fullkomment og kvalitetsrikt lydstudio. 

Halvard på miksebordet i Studiaas. Foto: Sigrid Hjetland Vorren

Tekst: Stian Rostad

Radiorommet som ble Studiaas
Det finnes et rom i kjelleren på Samfunnet som få studenter har hørt om. Etter studentradioens undergang har dette rommet druknet i støv og halvtomme halvlitere med kun et fåtalls småprosjekter gående nå og da. Endelig er tråden plukket opp igjen, men denne gangen vil ikke mikrofonene bli brukt til babling og småprat.

Hvordan fikk dere ideen om et studio på Samfunnet til å se dagens lys?
Det hele begynte vel med UKA14 og glamrock-coverbandet TigerSnakes. Vi ville spille inn en låt som kunne brukes til å promotere UKA-konserten vår. Så dukket Kaspar Gamman opp, og vi fikk kokt sammen en låt for UKA-grillen også. Disse låtene mikset vi og produserte her nede sammen med en del andre småting knyttet til UKA, og det var da vi fikk øyene opp for dette rommet. Rundt GF-tider i høst ble det tatt opp på samfunnsmøte, og nå kan jeg vel si at rommet har blitt et studio på permanent basis.

Eva og Kaspar synger inn Sunshine Reggae. Foto: Sigrid Hjetland Vorren

Hvordan fungerer selve studioet?
Vi har jo hovedrommet, som før var der magien skjedde i gamle dager. Nå har dette blitt selve mikse-rommet, mens det som før var mikserommet nå brukes til å spille inn vokal. Det er en glassrute imellom som gjør dette veldig praktisk. Vi kan dermed ha øyekontakt med de som spiller inn, og lydjusteringer kan skje i realtime. Selve bandrommet har vi muligheten til å koble opp med en multikabel, og dermed kan en rekke mikrofoner bli satt opp her inne også. Med et nytt lydkort på 16-inputs vil det være mulig å spille inn masse lyd.

Hva skjer her over de kommende månedene?
Det er mange foreninger som har planer om å spille inn noe i forbindelse med revyene sine. Bortsett fra det blir det en del småting. Nylig spilte vi inn en låt for Admiral P-preparty. Den heter Soulside Reggae (ft. SoulSide Productions) og er basert på Sunshine Reggae. Tror det kan være et ordspill på solsiden med i bildet der. Sangen er tilgjengelig på både Youtube og SoundCloud under Grimstad Lydsystem. Ellers så ryktes det om å få til innspilling med Jazz-kvartetten fra storbandet og innspillinger av noen demoer i fullformat fra rockebandet Pur F. Dette er foreløpig ingenting håndfast, og det pr. dags dato mange løse tråder.

 

Kaspar og Eva fra SoulSide Productions. Foto: Sigrid Hjetland Vorren

Der Studiaas står i dag
Alt som er her nede nå er mitt, men vi har planer om å skaffe litt penger gjennom forskjellige støtteordninger for å kjøpe inn nytt utstyr. Da snakker vi lydkort, vokal-mikrofon av høy kvalitet, studio-PC, programvare og monitor. Noe utstyr får vi også låne av lydkomiteen, forklarer Halvard.

Hvem er foreløpig med på dette studioprosjektet?
På dette stadiet er det kun Nikita Fonarev, Kristian Wang Høiem og meg, men dette er ikke på et veldig offentlig stadiet enda, og det hele går egentlig gjennom Rockeklubben.

Så dette rommet er for Rockeklubbens medlemmer?
Band og musikere som er med i rockeklubben og er gira på å spille inn, har muligheten til det, og det hadde vært veldig kult å få til. Dette krever selvsagt at de som bruker studioet vet litt hva de driver med. Studiorommet kan lett kobles opp mot bandrommet.

Så hvem får ansvaret for studiorommet?
Det blir nok meg i første omgang, men jeg går jo mot mine eldre dager her på skolen, og skal snart ut i nytt beite. Dermed blir min oppgave å få dette studioet opp og i drift før jeg er ferdig. Slik at det kan fortsette å være et godt fungerende tilbud her, med utstyr av høy kvalitet og i hyppig bruk.

 

Få med deg Rockeklubbens konsertkveld 11. mars! Rockeklubben kan kontaktes per rockeklubben@gmail.com

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑