test
test
Affy Language switcher

Publisert den 13. april, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Idyll og solskinnsdager lar bohemen leve

Sommeren nærmer seg, og det samme gjør Postgirobygget. Denne gjengen skal i hvert fall få lov til å introdusere oss for våren 2015, som forhåpentligvis vil ligne en smule på den sommerlige tilværelsen Postgirobygget mesterlig skildrer i et sterkt flertall av hitsa sine. Sett bort fra at sommervarmen ikke har inntrådt for fullt enda, kan dette bli en het aften.
Tekst:
Stian Rostad 

Jeg kan med hånda på hjertet garantere at Postgirobygget vet hva vi vil ha. De har selv vært et studentband, der de i sine tidligere år gikk under navnet The Pissed of Sons og spilte for studenter ved NTNU. Det første albumet Melis, med de legendariske hitsa «En Solskinnsdag», «Bohemen Leve» og «Idyll», er i utgangspunktet skrevet for et studentpublikum, men har selvfølgelig nådd ut til de aller fleste den dag i dag. Senere album har også fått enorm suksess her i landet, og jeg ser ikke bort fra at bandet kan fylle en hel konsert med kjente klassikere der alle kan synge med uansett alkoholpromille.

Hei Postgirobygget! Her i Ås venter vi på både på sommeren, og på at dere skal sveive den i gang under Sprellfestivalen. Postgirobygget begynte som et studentband med studentkonserter ved NTNU. Hvordan er det å spille for fulle studenter igjen?
  – Det blir rett så hyggelig. Når noen sier at folk er fulle, overdriver de som regel.

Savner dere studentlivet?
  – Studentlivet kan neppe sammenlignes med noen annen tilværelse. Akkurat da det var over, var det på en måte greit å lukke kapittelet. I ettertid ser vi tilbake på det med både savn og undring.

Musikken deres har alltid gått hånd i hånd med sommeren. Hater dere vinter?
– Overhodet ikke. Tilfeldigheter ville det slik. Sommersangene ble mest populære og plutselig var vi sommerband nr 1. For å bevise at vi ikke hater vinter, gjennomførte vi i år et skiskytingsrenn på Kongsberg, PGB Open. Neida. Det begynte som et veddemål. Men renn ble det. Og konsert på kvelden.

Og hvordan er egentlig sommeren for dere? Er den like idyllisk som «En solskinnsdag» skal ha det til?
  – Like idyllisk som «En solskinnsdag» og «Idyll» til sammen. Vi har ingen sorger.

Mange av sangene deres passer også perfekt til nachspiel, men hva er den ultimate nachspiel-musikken for dere?
  – De fleste nachspielene våre er ikke så preget av musikk. Eller kanskje de er det? Jeg husker ikke helt. Kanskje det går mye i rock. Det vi hørte på da vi var studenter.

«Bohemen» lever jo også her i Ås, i form av et godt inndrukket foreningskollektiv. Er dette et sted det kunne falt seg inn å holde en liten nachspiel-konsert?
  – Hm. Jeg var på besøk på Ås som student, faktisk. De som sov, lå i en gymsal. Jeg sov ikke. Vi var hjemme hos folk og gud vet hvor. Det var helt nydelig. Gleder oss til å komme tilbake, for alt er fremdeles mulig.

Postgirobygget vil spille for oss i Aud Max, lørdag den 18. april.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑