test
test
Affy Language switcher

Publisert den 7. april, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Øl og trappetrinn i vestlandsk harmoniTekst: Stian Rostad
Foto: Kristian Haraldsen

Det handler i utgangspunktet om en enorm mengde trappetrinn besteget på kortest mulig tid. Bergensforeningen «Breiflabb» valgte selvfølgelig å kombinere dette med det populære rusmiddelet alkohol, også dette i enorme mengder. Trappeoppgangen i Tårnbygningen var preget av en solid mengde bøtter med strategisk utplassering. Logisk nok ettersom deltakerne måtte bøtte nedpå én øl per etasje.

Løpet er en «hyllest» eller en slags remix av det populære trappeløpet «Stoltzekleiven Opp» i Bergen. Dette løpet er på mange måter Bergens svar på Birkebeineren, der en underlegger seg hele 300 høydemeter. Original-løpet består av 908 trinn, men alkoholinntak er altså her ikke obligatorisk. I Ås-utgaven derimot, skal det løpes 6 etapper opp trappene i Tårnbygningen. Der hver etappe øker med én etasje, og deltakerne selvfølgelig må ned til bunns mellom hver for å styrte en alltids så frisk øl. Det hele resulterer i totalt 600 trappetrinn.

Stemningen var upåklagelig under hele løpet, til tross for spy og melkesyre. Spesielt under prisutdelingen peaket det hele i full sang til heder og ære for Bergen by. Og ikke minst til vinneren av løpet, Øystein G. Tvedt, som fullførte på overlegne og imponerende 5 minutter og 51 sekunder.

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑