test
test
Affy Language switcher

Publisert den 5. mai, 2015 | av Kristian Haraldsen

0

Internasjonal matfestival – smaken av mangfoldet på NMBU 

Tekst og foto: Elisabeth Stenseth

Forventningene til matfestivalen bygget seg opp etter hvert som lukten av eksotisk mat spredde seg i studentboligene. Dagen før den internasjonale matfestivalen banket Joan på døra til rommet mitt: «Hei! Har du en blender? Vi skal lage spansk mat til i morgen, og fant ut at ingen av oss hadde en!» Innsatsen som ligger bak matfestivalen er stor, og det er ingen tvil om at den er veldig populær blant oss studenter.

Matfestivalen er en del av SPRELLfestivalen, og har i mange år vært et av de viktigste arrangementene International Student Organisation (ISU) arrangerer. Synet av studenter som bærer maten sin bort til Aud.Max. var som levende reklameplakater, og køen inn til Aud.Max. hadde rukket å nå halvveis ned trappa da jeg kom. En eldre student kunne fortelle meg at hun hadde «møtt opp ti minutter før for å få en grei plass i køen.»

Vi fikk smake på tre retter hver, og folk samlet seg så tett de kunne rundt bordene. Rettene var veldig varierte og fanget åpenbart interesse. Det tok deltakerne under en time å dele ut all maten. Mange fikk utfordret seg selv til å prøve retter de aldri hadde smakt før. Som en takk for innsatsen ble det delt ut tre priser. Spania fikk pris for «best taste», Danmark for «best presentation» og Ungarn «most people fed».

I studiehverdagen er det lett å glemme mangfoldet universitetet vårt har å by på. NMBU er det universitetet i Norge med størst prosentandel internasjonale studenter. Selv om jeg vet at det er mange internasjonale studenter rundt meg, var det noe helt spesielt å se så mange samlet. Jeg gleder meg til neste runde.

 

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑