test
test
Affy Language switcher

Publisert den 18. mai, 2018 | av Halvor Ekeland

0

Eksamen 18. mai, hva faen?

17. mai! Hele Norges bursdag. Du gleder deg med boblende forventning til sjampisfrokost, hyggelig formiddagsfyll og buss-for-tog. Bunaden skal på, tradisjoner skal opprettholdes og du kan ta en pause fra alt annet for å nyte denne festdagen.

Men nei. Ikke du. Du skal sitte inne på Sør, du, og kjenne på deilig panikkangst for de seks kapitlene du fortsatt har igjen å repetere til morgendagen. Du er nemlig en av de heldige som har eksamen 18. mai.

 

Mai er i det hele tatt en kjip måned. Mens alle fornuftige mennesker bruker de tallrike inneklemte fridagene til å komme seg på fjellet eller kanskje nyte årets første utepils, har du mest sannsynlig eksamenstid. Du skal ha leseøkter som mest av alt ligner arbeidsdagen til underbetalte tekstilarbeidere i Bangladesh. Og mens stressnakken gradvis knyter seg, sørger sommerens første findager for at det blir tropisk og herlig svett inneklima bak glassrutene på Sørhellinga.

 

For å gjøre mai måned enda litt verre tar altså NMBU og sørger for at selve nasjonaldagen blir drit. For når resten av Norge spiser is, sitter du inne og hyperventilerer og prøver å unngå at kontorstolen kjører seg fast i falden på bunadsstakken som du tok på deg i håpet om i alle fall å lage en illusjon av festdag (kanskje du ikke kjenner deg igjen i denne problemstillingen og er en av dem som er ferdig med lesingen to dager før eksamen? I så fall – jævlig fint for deg).

 

Vi tok kontakt med sentraladministrasjonen for å høre om hva som er grunnen til denne utingen. De er klare på at det er blokksystemet som har skylden:

”I og med at vi skal ha tid til å gjennomføre et stort antall konteeksamener, pluss fire uker med juniblokk, etter at eksamensperioden for mai er unnagjort, må vi nesten utnytte de dagene vi kan i uke 20 og 21 til skriftlige eksamener. I etterpåklokskapens lys ser vi at vi muligens kunne ha lagt inn en fridag 18. mai og forlenget eksamensperioden til onsdag 30. mai akkurat i år”.

 

I følge sentraladministrasjonen er denne ordningen også svært kjip for eksamensvakter, fagansvarlige og selve sentraladministrasjonen som må jobbe en inneklemt dag. Ja, jeg ser den. Hvis det også er slik at studieadministrasjonen må sitte inne hele 17. mai for å forberede seg til denne arbeidsdagen, da har de min dypeste medfølelse. Og da skjønner sikkert de også hvorfor det hadde vært like greit å bare frede 18. mai som fridag for all fremtid. Om ikke det går, så blir i alle fall neste 17. mai en fredag, og da slipper vi hele denne problemstillingen. Men neste gang den faller på en torsdag (2029), vær så snill: Vi setter veeeldig pris på den fridagen. Takk.

 

 

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑