test
test
Affy Language switcher

Publisert den 7. mars, 2018 | av Halvor Ekeland

0

Klare for rocken!

Journalist: Kaja Mie Botnen
Fotograf: Øyvind Nyheim

 

7. mars er det nok en gang Rockebodega på Samfunnet, og fire dyktige band ligger i hardtrening for å imponere fra scenen. Tuntreet snek seg med på øvingene og fikk høre hva de har å by på.

 

Navn: Nikita Fonarev – bass, Manoli Bergan – vokal, Ole Jørgen Halle – trommer

Killed By A Girl

«Skal vi spille den der… som går litt sånn…?»

Tre menn fyller fem instrumenters plass og hamrer ut tung, blank rock. Etter at vokalisten visstnok bailet de to andre ut fra rehab og mentalsykehus, smir de mystisk musikk sammen. Noen vil kalle det alternativ rock med innslag av progrock, selv definerer de det som identitetskrise. De driter i gitaren og kjører bass, vokal og trommer, noe de absolutt lykkes med. Vokalisten synger med klar stemme gjennom ville bassriff og heavy tromming. Tungt inspirert av Muse og Justin Bieber lager de et godt dressert musikalsk teater uten å overdrive, og uten å miste rockens skitne kjerne.

 

 

Ole Jørgen Halle – trommer, Lars Christian Angell – gitar, Clay Gouin – bass, Eivind Handegard – vokal, Stian Rostad – gitar

Nabla Hatt

«Inspirasjon? Tja, Lamb of God, Metallica, litt Gojira, litt Slipknot, Kreator, Markus og Martinius, Opeth og MATH111»

Trege, tunge rytmer bytter til raske, hardtslående. Gitarsoloer med en nesten orientalsk vri slår seg fram gjennom trash-rytmer og tar oss med over i rolige melodier fanget midt inni all metallen. Det her er groove metal, med noen andre innslag fra heavy-sjangeren. Vokalisten brøler gutturalt det ene øyeblikket, så synger han med sterke følelser eller holder monologer i det neste. Det er intenst, teatralsk og dramatisk. Ikke metalfan? Fortvil ikke – disse gutta har glimt i øyet og energi, og bringer sjangeren nærmere og gjør deg bedre kjent med den.

 

 

Satans Fiskegrateng

«Kan vi ikke bare Airbourne rett inn i Motörhead da?»

Velkjente coverlåter serveres på løpende bånd på øving, både barske og morsomme. Repertoaret spenner seg fra balls-to-the-wall-stemning til feel good-publikumsfavoritter, og det er hardrock-sjangeren som gjelder. Låter fra Motörhead og Rage er favoritter på øving, og de spilles ut med perfeksjon, men med litt personlig krydder. Vokalisten har grus i stemmen og trommene tar seg friheter, så de velkjente låtene får en litt ny vri. Her er sanger vi kjenner og elsker å brøle med til.

 

 

The Lunar Walk

«Jess, Marius starter showet som vanlig»

Et lappeteppe av nye og gamle artister har begynt på en reise sammen, mot egenprodusert musikk og kanskje en utgivelse. Foreløpig står de på det tyrkiske teppet på bandrommet og koser seg med sanger fra soul-, blues- og popverdenen. De har allerede etter to øvinger sammen en egen vri på sangene, med romslige trommer og tilbakelente bluessoloer. Sammen med funky keys, groovy bass og en stemme med stort spenn, lager de lun, varm musikk som gir deg lyst til å holde rundt en du kjenner og bare smile.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑


Back to Top ↑