Ans.Red.

Stentor revisjon 2023

Ans.Red.
Stentor revisjon 2023

Stentor revisjon 2023:

Stentoren skal revideres, vi trenger dine innspill

Innsendt av: Ruben Rygh

 

Vår kjære Stentor skal revideres til UKAs 100 års-jubileum i 2024. Stentoren har siden første opplag i 1937 sporadisk blitt revidert for å best dekke det som synges i bodegaen til enhver tid. Nå skal nye sanger inn, sanger som synger på siste verset skal ut og formatet skal raffineres. Til dette trenger vi innspill fra alle Stentorsangere. 

Den 8. Stentorkommisjon ble nedsatt i 2020 av Samfunnsstyret. I kommisjonen sitter Erik Sand, Oscar Mork og Ruben Rygh, men revideringen vil trenge innspill og bidrag fra Ås’ mange sangere, hobbykomponister, takttrampere og andre bodegagjengere for å resultere i den best mulige versjonen av Stentor.

Til de som nå er bekymret for at Stentoren skal bli mangelfull og umiskjennelig kan vi berolige med at Stentoren i grove trekk vil være som før, men noen endringer er planlagt. For det første skal repertoaret oppdateres. Nye drikkeviser og revysanger skal få sin plass i Stentoren, nye viser fra landets mange kanter har omsider nådd Agrarmetropolen, og tidligere fjernede drikkeviser fra tidligere revisjoner skal få en ny sjanse. For det andre skal noen sanger fjernes. Stentoren er ikke et arkiv for gamle sanger, men et verktøy ment for å  brukes flittig. Ved forrige revidering ble opp mot 70 foreningssanger lagt til, og nå vil kommisjonen gjøre en vurdering av hvilke av disse sangene som faktisk fungerer som gode bodegasanger. Avslutningsvis ønsker kommisjonen å se på formatet. Vi mener Stentoren bør ha en naturlig plass på innerlomma på alle Åstravere, men dagens format gjør dette vanskelig. Dette vil kommisjonen vurdere å gjøre noe med. 

Nå vil vi ha innspill på hvilke nye sanger du mener bør inn i Stentoren. Alle klassikerne vil selvfølgelig bli med videre, men kanskje det er noen mindre kjente sanger du vil ha med til neste utgave? Generelt mottas alle innspill med takk. 

Stentorkommisjonen ønsker også å tilføre noen nye illustrasjoner til den 8. Stentor, og disse ønsker vi at skal tegnes av Åsstudenter. Illustrasjonene vil trykkes i svarthvitt og bør stå i stil til tidligere stentorillustrasjoner, ellers er rammene relativt frie.

Nå ser vi frem til å høre fra dere! Du kan kontakte oss på stentorkommisjonen@gmail.com, har du spørsmål eller vil bidra på andre måter er vi alltids glade i å slå av en prat om Thorvalds lille grønne.  Vi ønsker innspill innen 1. juni.


Sangerhilsen

Oscar, Erik og Ruben