Ans.Red.

ÅS FYLLHARMONI

Ans.Red.
ÅS FYLLHARMONI

ÅS FYLLHARMONI; Århundrets musikalske opplevelse.

- Innsendt av Initiativtakerne ved Ås Fyllharmoni

 
 

UKA har jubileum neste høst, og da skal 100 år med fest, baluba, veldedighet og studenttilværelse på Ås, feires. Dette kan selvsagt ikke gå upåaktet hen, og det er viktig at det slås på stortromma, paukene og alt annet som kan slås på og lage mektig musikk. Derfor har musikalske sjeler med store drømmer funnet sammen og stiftet Ås Fyllharmoni, som har som sitt fremste formål å gjøre stas på den gigantiske begivenheten som er UKA i Ås 2024.

Ås har en svært rik musikkhistorie og mye av den er knyttet til UKA og UKE revyene. Vi har vår egen nasjonalsang som ble til under den første UKA, «Jeg og’n Thorvald og Johannes», som også må feires neste høst. Dette er bare toppen av isfjellet når det kommer til musikalsk kultur i studentmassen her på Ås. Studentsanger, drikkeviser og andre stemningsbyggere har vært stødige kumpaner og følgesvenner med oss studenter, som til alle tider har hatt mange gode grunner til å flykte til en verden av sang og musikk som kan døyve den tidvis grelle og tunge studenttilværelsen.

 
 

Vi mener at denne virkelighetsflukten og musikkgleden er en essensiell del av studentopplevelsen. Den binder sammen generasjoner av studenter på en helt unik måte; som har gått på både knall og fall gjennom tidene. Sangen i Bodegaen holder oss gående i hverdagen. Den farger den ellers monotone og gråe studieopplevelsen og gir deg følelsen av å være en del av et tradisjonsrikt og meningsfylt mikrosamfunn.

Sangen og musikken som i hverdagen er forvist til korrom og bodegaer må få lov til å fylle hele Samfunnet. Om musikken får skinne denne måneden, kan vi åpne dørene for at mange nye studenter kan bli en del av dette spektakulære samholdet. De tradisjonsrike sangene og musikkgleden er viktig å kunne vise frem under nettopp 100 års jubileet til UKA. I 2024 skal vi skal blåse støvet av Stentoren, sette notene på riktig plass, tappe inn i frivillighetsånden og løfte de studentsangene som står oss så nært til høyder aldri nådd før.

Vi skåles!