Ans.Red.

Semesterkickoff: Intervju med 06 boys

Ans.Red.
Semesterkickoff: Intervju med 06 boys

Semesterkickoff:

Intervju med 06 boys

Lørdag 5. februar hadde 06 Boys semesterkickoff i Aud.Max, og for første gang skulle de spille for et studentmiljø. Imellom lydprøver og konsert tok 06 Boys oss imot backstage for et kort intervju.

Journalist: Simen Walbækken Tangen

Fotograf: Margit Schrader Haugland og Hanna Sahlström


Foto: Hanna Sahlström

Foto: Margit Schrader Haugland

Vil skape livsglede med musikken 

Det første spørsmålet som Torvald og Tora stiller seg er hvorfor de heter 06 Boys? Boybandet gir tre ulike forklaringer: 1. De er født i 2006 (heller tvilsomt), 2. De har null sex, 3. De er oppkalt etter 06 Snus. Bandet ifra 2014 kommer i fra Rosenes by og er de første som i nyere tid har gjennombrudd med rapping på moldedialekt. «Målet vårt er at andre skal ville leve av å høre på musikken vår, ikke at vi skal leve av den» forklarer Håvard. For tiden jobber to av gutta som fiskeoppdretter og elektriker og de to andre gutta tar lege og musikkvitenskapelig utdannelse. Om fremtiden ligger i å leve av musikk med 06 Boys er nok ikke helt sikkert, men de er ikke fremmed for tanken om å ha musikk som levebrød. 


Boybandet som vil reformere danseband-tittelen 

På beskrivelsen til konserten blir bandet omtalt som et boyband. Foreløpig har ikke 06 Boys markedsført seg som noe mer enn en gruppe. Nå derimot ønsker de gjerne å ha litt mer av deres personligheter synlige. Ivar blir internt i gruppa beskrevet som Norges beste DJ, men er også bandets Bad boy. Håvard er en pitbull, Erlend er hjerteknuseren. Erlend blir beskrevet som et flipperspill som holder alle ballene i spill og ikke lar de falle ut av banen. Bandet vil gjerne markedsføre seg som et danseband og fjerne gamle stereotypier om danseband. De ønsker at folk ikke lenger skal tenke på Ole Ivars når de hører danseband, men 06 Boys. For de heldige som var i Aud.Max. denne kvelden fikk de se fete og heftige dansetrinn, som fikk publikum til å ha lyst til å slenge seg med! 

Mista sjansen til å få en cover 

TTs tipslinje står aldri stille. Et brennheitt tips vi fikk inn var at 06 Boys ble spurt av en av Norges største artister om lov til å lage en cover av låten deres Sprint. Dette var i en tid hvor 06 Boys var litt mindre aktive, og e-posten ikke ble sjekket så ofte. Etter tre måneder fant de endelig ut at de hadde fått denne fantastiske forespørselen, dessverre var det for seint. Selv om de sendte over alt av materialet til sangen har det ikke kommet noen cover, ikke enda i hvert fall …  

På vei ut i verden 

Det er først de siste to årene boybandet virkelig har jobbet seriøst. I starten skrev de gjerne låter som hadde mer lokal forankring og som ikke nødvendigvis ga mening utenfor Romsdalen. Singelen Grå Peugeot handler om bilen til Tommy som var mye i bruk i bandets tidlige år. Bandet vil ikke beskrive seg som en del av rånemiljået hjemme, men forteller med et glimt i øyet at de derimot som små kasta egg på rånerne. Dansebandet føler de har utviklet seg mye de siste par årene. Ifra låter som handler om intern humor i bandet, føler de nå at låtene nå er lettere for alle å kjenne seg igjen i. 

Ny singel i april! 

Som de 250 tilreisende kunne høre var det et par nye sanger som ble spilt i Aud.Max. Ny singel kommer i april og gutta har tatt med seg mye erfaring ifra opptredener på Sentrum scene, Bylarm og forhåpentligvis Aud.Max. Låtene blir laget med publikum i tankene slik at refrengene skal fenge mest mulig og være mulig å synge med på. 06 Boys er på langt nær mette og har mange festivaler i planer for sommeren og vil «gønna på» som Tommy utrykker det.