Ans.Red.

EKSKLUSIVT INTERVJU MED KLOSSMAJOR

Ans.Red.
EKSKLUSIVT INTERVJU MED KLOSSMAJOR

EKSKLUSIVT INTERVJU MED KLOSSMAJOR

TEKST: MARIE TJELTA

Lyskasterne kaster et fiolett og gyllent lys ned på scenen og trioen bestående av Maja, Karoline og Dorothea trollbinder hele salen med den glamorøse nærmest euforiske jentastemningen de leverer gjennom hele konserten. De lar de enkle, men samtidig stilige tonene og melodiene bre seg utover salen og henge i lufta. Musikken står på egne bein, funklende og trygg på seg selv. Dette er Klossmajor, bandet vi alle har ventet på.


 
 

Bli kjent med stjernene. miniUKA på Ås har startet for fullt og festklare studenter florerer over hele huset. Bortgjemt i alt liv og røre, bak en skjult dør som leder til backstage finner vi stjernene før de skal opp på scenen. Avslappet og imøtekommende sitter hele bandet i skinnsofaene og drikker UKEpils. Til tross for at Klossmajor ofte omtales som en trio, er det et helt band som står bak gruppa. I tillegg til sangtrioen, Karoline, Maja og Dorothea, møter vi Olav på keys, Håvard på gitar, Edvard på bass og Martin på trommer. Dette er en gjeng man ikke får nok av og ikke minst er de vanskelige å intervjue da de ga denne journalisten latterkrampe fra start til slutt. De snakker i munnen på hverandre og tuller om det meste. De har snart spilt sammen i ni år og det kommer tydelig frem at gruppen har en helt unik dynamikk og kjemi som funker bra. Alle skaper musikken sammen og er medprodusenter mens det er Karoline som er låtskriveren. “Det ender ofte i slåsskamper på bandøving”, avslører Håvard til vår forskrekkelse. Da de ble spurt om hvilke roller de har innad i gruppa kom det mye artige svar. Karoline er selvfølgelig gruppens mamma “mamma-boss-major”, mens Håvard er den som kommer med ordspillene og spør om noen vil ha nøtter, tolk det på eget ansvar.

Selve bandet og musikken de skaper er vanskelig å fange og plassere i en sjanger. De må bruke litt tid når de blir spurt om å beskrive ‘viben’ til musikken deres. “Alternativ pop?” spør Karoline. “Men også litt disco!” legger Maja til. “Ja det er visepop-disco!” konstaterer Håvard. Hvilken låt som er deres favoritt, er også vanskelig og svare på. “Diamant” og “Sjåfør” er de sangene som går mest igjen, men også sanger som “Papp og papir”, “Morgensangen” og “Skjønte ikke du var borte”, dukker opp.

 

Klossmajor eller Flåklypa Grand Tits? Å komme frem til et endelig navn for bandet var en lang reise. De har nemlig vært gjennom en rekke navn frem til de endelig landet på Klossmajor. “Da vi starta opp hadde jeg en liste over artige ord som ingen bruker så ofte ... vi het noen støgge navn før”, ler Maja. Blant disse har vi Dats so Raven, Donkeyshots og deres personlige favoritt Flåklypa Grand Tits. “Det har vært en reise uten like.” Håvard forteller at han fortsatt har en drøm om at han og Olav skal starte duoen Flåklypa Grand Pikk. Og vi i Tun og Tre håper at Sony står klare med platekontrakt når den tiden kommer.

“En utrolig klein historie.” Klossmajoreventyret startet da en del av bandet møttes som studenter i Stavanger. Jentene Maja, Dorothea og Karoline gikk på jazzlinjen sammen. Fødselen av selve gruppa oppstod da de dro på en klassetur til Voss. “Det er en utrolig klein historie egentlig”, sier Maja med hånda blygt foran ansiktet. De hadde funnet en trappeoppgang med en veldig fin akustikk og sang sammen der. “Vi syntes det låt ganske så fint”, smiler Maja. Videre måtte de opparbeide seg motet til å spørre de litt skumle guttene Håvard og Olav som gikk året over dem om de ville bli med å starte et band. Spoler vi ni år frem i tid er de i dag et veletablert band som har tatt sin plass i musikkbransjen med 25 395 månedlige lyttere på Spotify, alt takket være en trappeoppgang i Voss.

 

Drømmen og fremtiden. Sammen har de oppnådd den ultimate drømmen som er å bli stjerner. Martin forteller at det beste med bandlivet er at det er en så utrolig fin gjeng å stå på scenen med. “Jeg blir så glad av å spille med dem. Det er driiiiit gøy!” Håvard sier seg enig: “Det er en drøm å kjøre med denne gjengen forbi Espa – for en fin gjeng å stoppe på Espa med!” poengterer han. Karoline forteller at det er mye tull, men føler seg takknemlig for å kunne jobbe med så fine folk hvor man kan være seg selv. For henne er drømmen å kunne leve av musikk, men hun påpeker at man ikke må bli Beyoncé for å klare det.

Klossmajor forteller at de opptrådde på Samfunnet for omtrent fem år siden. “Tror det var sju stykker i salen … så håper det kommer flere i kveld!” sier Karoline. Spoiler: det ble det! Når bandet blir spurt om fremtiden kan de med et lurt smil røpe at de slipper et nytt album til høsten: “Det skjer masse spennende til høsten vi ikke kan avsløre enda.” De forklarer at det handler om å bygge stein på stein, spille på større og større scener. Klossmajor satser ikke på å få noe stort break over natta, men heller å bygge seg stabilt oppover. “Vi spiller the long game”, legger Olav til.

SKANDALE?! Ingen Tun og Tre er komplett uten litt kjendissladder. Som andre stjerner er heller ikke Klossmajor noe unntak fra god gammeldags kjendisskandale. Det kommer frem i løpet av intervjuet at Maja på uhørt vis har dratt Egil Hegerberg helt uoppfordret i skjegget! Noe som gjorde han ganske sur, men la oss være ærlige, hvem har ikke hatt lyst til å gjøre det? Ikke nok med det; Dorothea fortalte en gang til Morgan Sulele at han hadde buksesmekken oppe. Skamløst og skandaløst, akkurat slik som vi liker det! Det var alt for denne gang, tuuune in til neste Tun og Tre for å få med deg mer av det nyeste fra kjendislivet!