Ans.Red.

Samfunnets Grand Prix

Ans.Red.
Samfunnets Grand Prix

Samfunnets Grand Prix;

Hva gikk galt?

 
 

Samfunnets Grand Prix 2023, kvelden Samfunnet prøvde å bruke et badekar som et svømmebasseng. Det ble solgt 600 billetter mens det kun var plass til knappe 200 publikum i salen, noe som førte til at flere hundre studenter ikke fikk sett showet de hadde betalt for. Hvordan kunne dette skje?

Journalist: Marie Tjelta

Foto: Samfunnet, Sara Blomsø

Web-distributør: Martha Ingeborg Evensen


Valg av tradisjon

Vi tok kontakt med Samfunnet og lurte på hvorfor det gikk slik det gikk den skjebnesvangre kvelden i november og fikk et utfyllende svar fra Samfunnsstyret. De begynner med å forklare valget av å bruke Festsalen. Historisk har Samfunnets Grand Prix blitt holdt i Festsalen, med unntak av høsten 2022 hvor det ble holdt som et farvel til Aud.Max. før den skulle pusses opp (noe som ikke skjedde grunnet økte strømpriser). Valget om å bruke Festsalen til Grand Prix 2023 bunner altså i tradisjon. Det sies at tradisjoner er til for å brytes, noe som kunne vært et godt råd i denne situasjonen ettersom at Samfunnet vittnet at å holde Grand Prix i Aud.Max. i 2022 var fullt mulig. Men hva stoppet dem fra å gjenta fjorårets suksess?

En overflod av billetter

Slik det synes kunne Samfunnet gjort en av to ting, holde det i Aud.Max hvor det er kapasitet for 600 studenter eller selge færre billetter for å kunne holde showet i Festsalen. Samfunnet forklarer at det ligger mye bak hvor mange billetter som selges til et arrangement. Hvor mange billetter som selges er basert på en historisk analyse av billettsalget til arrangementet tidligere. Når det kommer til Grand Prix så doblet billettsalget seg fra 2022 hvor det var 350 billetter solgt. Samfunnsstyret påpeker at det er viktig å se på dette som et vesentlig sammenligningsgrunnlag.

Likevel forklarer ikke dette hvordan det var mulig å selge 3 ganger så mange billetter enn hva det var kapasitet til. Hvorfor satte de grensen på billettsalget så høyt?

Samfunnsstyret forsvarer dette med at selve billettantallet er basert på den totale kapasiteten de har for hvor mange det er mulig å tilrettelegge for å ha på huset den kvelden. Gjester bruker sjeldent kun ett rom i løpet av en festkveld og flyter rundt på huset. Dette er kanskje relevant for en vanlig festkveld, men Grand Prix er et særskilt arrangement hvor de fleste som har kjøpt billett har planer om å se showet fremfor å sitte i Bodegaen. Dette tar styret selvkritikk på og sier at ved arrangementer som har høy etterspørsel og setter press på enkelte rom, som festsalen må de se muligheten for å finne bedre løsninger på slik at det ikke går ut over verken gjester eller de som jobber den kvelden. De avslutter med at de alltid setter pris på tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk.

Var du til stedet på høstens Grand Prix ble kanskje kvelden en skuffelse; da du opptrådde uten vennene dine i salen, da du ikke fikk heie på foreningen din, da du jobbet og måtte håndtere for mange folk eller generelt bare ikke fikk mulighet til å nyte et av de mer unike showene på Samfunnet. Kanskje denne situasjonen peker på at Samfunnet trenger en større festsal eller hyppigere bruk av Aud.Max under festkvelder. Eller bedre rutiner for hvilke type tilrettelegging og beregning ulike arrangementer krever. Men en ting er sikkert, dette var en feilberegning, og oversvømmelsen av badekaret kunne ha vært avverget.