Ans.Red.

FOG på Samfunnet

Ans.Red.
FOG på Samfunnet

FOG på Samfunnet

Det var trønderfest og god stemning i Bodegaen. Markedsføringssjefen reiste seg brått og fortalte med stor glede «Det er konsert i Festsalen om 5 minutter!!». Samtlige i Bodegaen skjønte nå at de måtte gå opp!

Journalist: Simen Walbækken Tangen og Tord Kristian F. Andersen

Fotograf: Simen Walbækken Tangen og Sander Huslende Alfredsen


Foto: Simen Walbækken Tangen

Foto: Sander Huslende Alfredsen

Simens erindringer 

FOG kom på scenen og publikum møtte dem med jublende applaus. En gjeng fra Trondheim (som bandet har kjent siden de startet) møtte på første rad og danset oppimot gjerdet. Lufta var stinn av røyk, og det lukta sodd etter utsalg i Rosehagen. Nærmest scenen ble det danset festdans, variant moderne, mens lengre bak i festsalen var Swing den foretrukne danseformen. FOG spilte mest ny musikk fra albumet de kommer med i desember, men mot slutten kom de med en av de gamle slagerne.  

Det var nå redaktører fikk det for seg at Tuntreet burde intervjue FOG (eller var det Frukt og Grønt de het?). I godt humør og med kamera fikk han med seg en annen redaktør og satte i gang: 

 

FOG? Frukt og Grønt? 

Etter en vel blåst konsert møter vi bandmedlemmene Gaute, Henrik, David og Trym, backstage. Selve navnet Frukt og Grønt kommer av at Gaute hadde en ukulele med FOG skrevet på. Hva står FOG for? Frukt og Grønt selvfølgelig! Når de skulle opprette Spotify klarte de ikke bestemme seg for om de skulle bruke FOG eller Frukt og Grønt, så da ble det stående FOG(Frukt og Grønt). 

 

Inspirasjonskilder 

Bandet er åpne om at de henter inspirasjon fra mange kanter. På Youtube-kanalen deres er de beskrevet som et "Postpunkband eller neopunkband fra Trondheim", som bandet ler godt av. "Det er snakk om å bryte grenser" forteller Henrik om musikkstilen deres. Selv om de kanskje nå vegrer seg litt for å beskrive seg med kun én sjanger, er de bastante på én ting: De skal ikke lage Trønderrock à la The Kids. 

 

Lang fartstid 

Frukt og Grønt har holdt på siden ungdomsskolen. Dette har resultert i noen morsomme hendelser hvor de har blitt kastet ut av lokaler og nektet innslipp til både backstage og konsert etter å ha spilt, fordi de var under 18 år. Ellers har de vært litt rundt omkring på forskjellige bakgårdsfestivaler. Etter å ha gått gjennom noen konstellasjonsskifter er de nå nærmere de originale medlemmene enn de har vært på lenge. Hvordan kan man egentlig være veteraner og bare være 22 år? FOG har svaret. 

 

Mafja? 

Frukt og Grønt er veldig stolte av å ha etablert eget plateselskap: Trondheim Mafia, øøøh kremt, Trondhjem Mafja skulle det visst være. "Mafja er jo mye koseligere!" En morsom historie til dette navnet er tilknyttet når Henrik skulle til banken og opprette konto til dette nye selskapet. Det gikk gjennom, om med noen rare blikk med tanke på at "mafiaen" plutselig hadde lyst til å opprette bankkonto. Det at de nå har alt in-house er de veldig stolte av, og har tillitt til at de kan føre den kompromissløse musikken videre uten begrensninger. 

 

Ny musikk, nytt album 

Selv om bandet har utgitt flere EPer og singler tidligere vil albumet som kommer nå være deres første. Bandet er åpne om at de ønsker å fokusere på den nye musikken, og at de vil lage et poeng ut av liveshow. Et problem med innholdet på Spotify er hvor utdatert det har blitt. Nå ser de derfor fram til å gi ut albumet som de har navngitt “Trondhjem Tandoori”, som kommer ut et sted mellom 27.-30. desember, med 12 låter. 

Det som kunne vært en rolig onsdag den 10. november, ble i stedet for et Trøndermekka på Samfunnet, og Frukt og Grønt stilte med råvarene. Så er det bare følge med på bandets kunstprosjekt og hvilke grenser de vil sprenge i nær fremtid. Det er bare å glede seg til det nye albumet kommer ut, og dersom du var en av de som gikk glipp av trønderfesten på samfunnet, kan du alltids sjekke ut FOG på Spotify og invitere kollektivet på sodd og karsk