Ans.Red.

FISKEDØD I SKOGSDAMMEN

Ans.Red.
FISKEDØD I SKOGSDAMMEN

FISKEDØD I SKOGSDAMMEN

Journalist: Martin Hansebråten

Fotograf: Tuva Hebnes

Web-distributør: Martha Ingeborg Evensen

 

 

I et eventyrlig rike, mellom Eika og Studentsamfunnet, strekker en bekk seg inn i Skogsdammen, men hva som skjuler seg under isen er en historie som vil få deg til å lure på om fisker kan være mer enn bare glupske skapninger. Her var det en massegrav av død fisk, og oppå desemberisen lå store gjedder.

Hva har skjedd her, lurer man? Et spørsmål som ikke bare trekker oppmerksomhet til naturens dystre koreografi, men også utfordrer tilliten til “PB”, den mystiske forvaltningsmyndigheten. Var det virkelig rett å gi noe så viktig som jakt- og fiskerettighetene til foreningen?

Tuntréet, som aldri er redd for å dykke dypt inn i de våte sakene, holdt et eksklusivt intervju med en overlevende gjedde. Hen svarte “Blubb-blubb,” til alle spørsmål; en slags underlig filosofi som antyder at det kanskje er bedre å svømme i det uforståelige. Virkelig ord å leve etter.

Professor Hans-Christan Teien forklarer i et intervju, publisert på NMBU sine nettsider, at fiskedøden skyldes en mangel på oksygen i vannet. Dette skyldes nedbryting av alger og blader, samtidig som at isen stopper ny oksygentilførsel. Fisk som gjedde og abbor tåler et miljø med lite oksygen dårlig, noe som har ført til denne situasjonen.

Likevel finnes det en alternativ forklaring på dette. En anonym kilde i UKEstyret, som Tuntréet har valgt å kalle Alberto (dette er ikke hans ekte navn), maler et helt annet bilde av situasjonen. Han forklarer at dette var en betenkt aksjon fra PB for å øke inntektene fra dammen. Planen er å utslette all fisk i dammen, og starte opp lakseoppdrett. Siden det er innlandsvann, så vil PB kunne slippe grunnrenteskatten satt av regjeringen. Alberto, den anonyme kilden, hevder at han ble rekruttert som fiskens ‘Deep Throat’ for å avsløre PBs hemmelige planer.

I likhet med Ola Borten Moe, ser det ut til at PB (Perplekse Byråkrater) har en mystisk affære på gang; en affære som lukter sterkt av selvberikelse. PB holder sitt indre liv som en godt bevart hemmelighet, med minimalt innsyn og dører som er like tette som et bankhvelv. Det er vanskelig å si hva som skjuler seg av Nazi-supervåpen og luftslott, bak disse dørene.

Men en ting er sikkert som tjuvfiske med garn. Det har vært masse død fisk. Ås lukta som rakfisk i to dager, og Tuntréet ble slått med en og en halv måned på saken av NMBU. Dermed ble saken en shitpost (red. anm. Ansvarlig redaktør er ikke enig i denne saken, og anser den som meningsbærende, men vil gå til døden for journalistens rett til å skrive den) PB har fått oppfordring om å svare på uttalelsene. Svaret kommer på neste side. Tuntréet tar avstand fra uttalelsene.

GJEDDEDOED!!

Fotograf: Ben Børilden


Paa wegne aph Spesialkomiteen psom har det overvaerende Ansvaret phor Bevaringen psamt alle andre mer eller mindre noedvendige Aspekter aph Phorvaltnings og Utviklingsprosessen angaaende Skogsdammen, Gnr 42 / Bnr 1 i Ås Kommune kan wi psi at wi naturligvis pser moerkt paa at Gjedda boetet med Livet. Doed er jo icke ackurat aa phoretrecke. Psamtidig er det et lite Plaster paa Psaaret at det i dette Tilphellet gjelder Gjedde.

Den X-Clusive Stiftelse PB har psiden Overtagelsen aph Skogsdammen waert tydlige paa at wi pskal aapne opp phor Oppdrett i Pskogsdammen i Psamarbeid med Norges pstoerste Oppdrettsselskap, maalt i Phjelldollars. Dette er phordi wi oensker aa gi nytt Liv tilbake til Skogsdammen og phordi Casseuren har gode diplomatiske Phorbindelser i Vietnam psom wi oensker aa anvende til oekonomisk Gevinst de kommende Aarene.

Psett i lys aph dagens Aksjekurser maalt opp mot Inphlation psamt Omjusteringer i henhold til Oelpriser paa Samfunnet pser man en tydelig Tendens. Gjeddeoppdrett er icke paa topp 10 Listen over Oppdrettsselskaper i Norge. Det er icke engang paa topp 100 Lista og wi pstiller oss i det hele tatt tvilende til om det x-isterer Oppdrett aph Gjedde har til Lands! Dette er et Problem. Gjedde kan sees paa psom et lite tiltalende Oppdrettsobjekt og i mange Tilpheller en dirkete Trussel phor anden anvendelse aph Skogsdammen, psom Bading, Roeiking, og Phisking.

Til tross phor all Dysterhet dende Psituasjonen har medbrakt «Ås Kommunes Venner» har Stiftelsen gleden aph aa constantere at Gjedda psin doed blir en andens Broed. I dette Tilphellet wil det psi at wi naa har Muligheter til aa psette ut mer ephtertraktet Phisk psom wil generere en pstoerre Oekonomisk Gevinst psamt waere til glede phor alle Pstudenter. Til Waaren har Stiftelsen pstore Planer om aa dra til Målselv phor aa ta med Laks psoerover til Skogsdammen. Dette wil gi et godt Grundlag phor Oppdrettsmuligheter og psamtidig gi gode Utsikter Psportsphiske og anden bruk phor den gemene Hop wed Agrarmetropolen!

Hvis noen aph Leserene aph Tuntréet oensker aa anskaphphe Jact eller Phiskekort til Skogsdammen, ta kontakt over Brevdue eller Telefon. (red. anm. Tuntrèet oppfordrer ikke til å kjøpe fiskekort i det hele tatt)

Med X-Clusiv Hilsen Spesialkomiteen phor Skogsdammens Welvaere

Contactinphormation: Brevdue: Brevdue.PB@gmail.com Telephon: 98118359 Contonummer: 0530 43 09670 Jactkort betales i Toback eller Brendvin!!

P.PS Spesialkomiteen phor Skogsdammens Welvaere maa presisere at wi paa ingen Maate har waert noen utloesende Aarsak til Doedsphallene!!